Info

Inspekcijski nadzor i u dane vikenda

Inspekcijski nadzor i u dane vikenda
Inspekcijski nadzor i u dane vikenda

Inspekcijski nadzor i u dane vikenda- Vlada Federacije BiH dala je na današnjoj sjednici u Sarajevu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove saglasnost za angažiranje državnih službenika – federalnih inspektora za vršenje inspekcijskih nadzora u neradne dane (subotom i nedjeljom), saopštio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sličnu saglasnost Federalna vlada je ranije dala i Poreznoj upravi FBiH.

Ovakav zaključak je donesen povodom zahtjeva Federalne uprave koja u narednih 60 dana planira izvršiti pojačane inspekcijske nadzore na teritoriji Federacije BiH u cilju poboljšanja stanja u oblastima nadzora u pogledu poštivanja zakonskih i podzakonskih propisa, te stabilizacije stanja u oblastima zdravstva, zapošljavanja, ugostiteljstva turizma, saobraćaja, okoliša, zaštite voda i šuma, sigurnosti hrane i zaštite na radu.

Razmatrajući potrebe za vršenjem inspekcijskih kontrola i postizanja što boljih efekata, posebno u preventivnom smislu, zaključeno je da bi bilo nephodno da se inspekcijski nadzori obavljaju i izvan uoobičajenog radnog vremena federalnih organa uprave, i to u večernjim satima, te u dane vikenda, kada se, prema dostupnim informacijama, vrlo često krše propisi, pogotovu u oblasti izdavanja fiskalnih računa, “rada na crno”, te u oblasti zaštite okoliša i voda u vidu ispuštanja štetnih tvari u zrak i vodu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem