Zenica

INPUT škola programiranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. Nastava će se održavati u prostorijama Centra za mlade INPUT, a škola počinje 26. augusta i trajat će do 26. septembra 2019. godine. Polaznici će imati priliku da nauče osnove web programiranja HTML CSS.

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva.

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijaviti do 21. augusta 2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta. Svi polaznici koji budu prisustvovali na više od 50% sesija će dobiti zvanični CoderDojo certifikat.

Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih jedanaest godina  djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 16.800 polaznika. CodorDojo program besplatne škole programiranja organizuje se treći put u saradnji sa Bit Alijansom Kroz program edukacije je prošlo i uspješno završilo oko 220 polaznika.

Prijavu za pohađanje CoderDojo škola programiranje možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 21.08.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

Za sve dodatne informacije možete se javiti putem vibera na 061/441-279 ili na mail: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno