Zenica

Huskić: Kultura sjećanja je borba za očuvanje istine o ratu u BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na lokaciji Javorje kod Šerića položen je kamen-temeljac za izgradnju Spomen obilježja Šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i MUP-a R BiH. Spomen obilježje će biti izgrađeno u znak trajnog sjećanja na Odbrambeno-oslobodilačku borbu koja je od 1992. do 1995.godine vođena na tom području.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovao je i predsjedavajuči Skupštine ZDK, Ćazim Huskić koji je u obraćanju prisutnim naglasio koliko su važni ovakvi događaji, posebno u vrijeme kada oni koji su izvršili agresiju i počinili genocid nad Bošnjacima žele promijeniti karakter rata u BiH.

„Borili smo se za našu BiH u ratu, hrabro na ovom i mnogm drugim mjestima. Tu borbu, zbog sve češćih pokušaja raznih sila da promijene karakter rata u BIH, moramo nastaviti na ovakav način, na način njegovanja kulture sjećanja na ono što se zaista događalo od 1992.do1995.godine na ovm prostorima. A svi znamo da je izvršena agresija i da se dogodio genocid nad Bošnjacima. Ovo Spomen obilježje ostaje kao trajno podsjećanje na naše najbolje sinove, na one koji su dali život za našu BiH. Svi smo im dužni i dok živimo ne smijemo na njih i njihove porodice da zaboravimo. Jer ovo je najmanje što možemo učiniti.” kazao je u Huskić u svom obraćanju prisutnim.

Huskić je dodao da će Vlada ZDK podržati izgradnju Spomen obilježja na Javorju.

Direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno