Info

Inkluzivna nastava u Prvoj osnovnoj školi Zavidovići: Prvačić Tarik dobio laptop sa specijalnom tastaturom

Inkluzivna nastava u Prvoj osnovnoj školi Zavidovići: Prvačić Tarik dobio laptop sa specijalnom tastaturom – Prva osnovna škola Zavidovići napravila je još jedan korak ka potpunoj opremljenosti za obavljanje inkluzivne nastave. Prvačić Tarik Zambaković, dijete sa poteškoćama u razvoju, na početku školske godine dobio je laptop sa specijalnom tastaturom prilagođenom njegovim potrebama. Kupovinu opreme omogućilo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

“Ovom donacijom olakšan je rad učeniku, ali i njegovoj učiteljici Fadili Suljičić i roditeljima. Tarik radi po prilagođenom programu uz stručnu pomoć edukatora-rehabilitatora Emine Katardžić-Muhić, čiji je angažman također omogućilo resorno kantonalno ministarstvo”, kazao je direktor škole Admir Višća.

Ovo odjeljenje posjetio je i resorni ministar Mensur Sinanović, istakavši zadovoljstvo što su stvoreni uslovi da dječak krene u školu i da je odlično prihvaćen od vršnjaka iz razreda. Prva osnovna škola Zavidovići od ranije ima lift, tako da je prvačiću Tariku, ali i svim drugim osobama u kolicima omogućeno nesmetano kretanje po školskoj zgradi.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem