Zenica

Informacija JP „ViK“ d.o.o. Zenica o stanju vodovodnog i kanalizacionog sistema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Informacija JP „ViK“ d.o.o. Zenica – Snabdijevanje pitkom vodom na području grada Zenice je i dalje uredno, uprkos znatnom zamućenju izvorišta Kruščica i Babina rijeka. Svi resursi preduzeća su angažovani u punom kapacitetu kako bi se izbjegle redukcije u vodosnabdijevanju.

Usljed bujičnih nanosa došlo je do značajnih oštećenja na vodovodnom sistemu. Zbog kidanja vodovodnih linija privremeno je prekinuto snabdijevanje vodom potrošača u dijelovima naselja Vardište, Broda, Zacarina, Raspotočje i Tetovo.

Na ovim lokacijama su tokom jučerašnjeg dana, u obimu koliko su to vremenski uslovi dozvoljavali, izvršeni pripremni poslovi kako bi se danas pristupilo sanaciji i otklanjanju kvarova i uspostavilo uredno snabdijevanje vodom.

Na ovim područjima je obezbijeđena dostava pitke vode cisternom.

Kanalizacioni sistem kojim upravlja JP „ViK“ d.o.o. Zenica je u najvećoj mjeri u funkciji. Kontinuirano se radi na otklonjanju problema koje je u trenutnim uslovima moguće riješiti.
Osim na poslovima popravke i održavanja vodovodne i kanalizacione mreže radnici i mehanizacija JP „ViK“ d.o.o. Zenica su, u koordinaciji sa nadležnim gradskim službama, angažovani prema prioritetima koje diktiraju uslovi na terenu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno