Ljudi

IN MEMORIAM: Napustio nas je Remzija Hukeljić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remzija Hukeljić, prvi direktor Radio-Televizije Zenica, preminuo je u 71. godini života. Hukeljić tokom i pri kraju četverogodišnje agresije na BiH sa timom saradnika uspostavio najveći lokalni medij, koji je imao ambiciju da preraste lokalne okvire i bude jak i stabilan regionalni medij.

Hukeljić je bio idejni tvorac i predvodio je tranziciju višedecenijskog Radija Zenica u sistem RTV Zenica, uz podršku tadašnjeg načelnika Zenice, Besima Spahića.

Javno preduzeće RTV Zenica formirano je Odlukom Vijeća Općine Zenica od 23. maja 1995. godine, a u njegov sastav ušlo je dotadašnje Preduzeće „Radio Zenica“ d.d. Zenica.

Kako to obično biva, nakon nekoliko godina i uspostave novog medija, značajan dio zamisli i ideja nije realiziran zbog promjene političke “atmosfere” i odnosa vlasti prema tom mediju, ali prije svega menadžmentu, kojeg je predvodio Hukeljić.

Remzijina supruga Dževdana je do penzionisanja bila direktorica marketinga i jedna od ključnih osoba u formiranju, te rastu Zeničkih privrednih susreta, Međunarodnog sajma ZEPS.

O saradnji sa Remzijom za zenicablog se prisjeća njegov najbliži saradnik u ratno i poratno vrijeme, na formiranju RTV Zenica.

– Imao sam izuzetno dobru saradnju sa njim i kao odgovorni urednik Radio Zenice i kao glavni i odgovorni urednik RTV Zenice. To je jedan od najboljih i najplemenitijih ljudi koje sam upoznao u životu, rekao nam je Hukeljićev dugogodišnji saradnik i prijatelj Spahija Kozlić, danas ministar obrazovanja u Vladi ZDK.

Nakon odlaska iz RTV Zenica, Hukeljić je više godina bio urednik niza izdanja u zeničkoj i jednoj od najvećih bh. izdavačkih kuća IK Vrijeme.

Dženaza će se klanjati u nedjelju 1.9. u haremu Čaršijske džamije u Zenici, u 13.20 poslije podne namaza, a ukop će se potom obaviti na mezarju Prašnice. Ispratna dova će se proučiti u Čaršijskoj džamiji prije podne namaza.

Iza Remzije su Zeničanima ostala u pamćenju ponajviše njegova mirna duša, beskrajna dobrota i smirenost u komunikaciji sa ljudima. Ožalošćena porodica su, između ostalih, supruga Dževdana, kćerka Lamija i sin Mirza, brat Abdurahman, unučad Iman, Uma i Tarik, te mnogobrojna rodbina i prijatelji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno