Ljudi

In memoriam: Dr. Senka Zečević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prisustvu članova porodice preminule, kolektiv Kantonalne bolnice u Zenici se na komemoraciji oprostio od primarijus doktorice Senke Zečević (1929-2015), nekadašnje načelnice Službe za dječije bolesti, u kojoj je prije penzionisanja radila 38 godina.

Doktorica Zečević bila je požrtvovan i vrijedan radnik, dostojanstvena i dobronamjerna saradnica, koja je čitav svoj život, sa puno ljubavi, posvetila liječenju djece, kazao je primarijus doktor Harun Hodžić, pomoćnik direktora Bolnice za medicinske poslove.

Doktorica Zečević bila je doajen pedijatrije ne samo u BiH, nego i na prostoru ex Jugoslavije, a sve nas saradnike upućivala je u važne korake u medicini, ali i životu, učivši nas opraštanju, skromosti i plemenitosti, riječi su kojima se oprostila primarijus doktorica Dijana Štimljanin, sadašnja načelnica Službe za dječije bolesti.

Kolege su se od dr. Zečević oprostili i putem Knjige žalosti, koja je bila postavljena u holu glavne zgrade Bolnice KB Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno