Ljudi

Batonovi muhabeti: Abdulah Hodžić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle sedmice Udruženje „Baton“ Zenica, u prostorijama Muzeja grada Zenice, upriličilo je četvrto po redu druženje-muhabet sa poznatim Zeničaninom Abdulahom Hodžićem.

Bila je ovo prilika da se uz druženje i muhabet sa ratnim vojnim i civilnim invalidima, predstavi ovaj nadasve posebno interesantan čovjek koji i bez obzira na svoje godine i dalje marljivo sakuplja i prezentira kulturnu  baštinu ovog grada.      

Naš gost se predstavio u ulozi slikara, ekologa, naučnog radnika, publiciste i sakupljača starih fotografija grada Zenice i Zeničana, predstavljajući pritom i historijske činjenice koje su usko vezane za pojedine zeničke mahale i porodice koje su njima stanovale.

Naredno gostovanje upriličit će se za petnaest dana kada će Udruženje „Baton“ ugostiti univerzitetskog profesora prof. dr. Esmira Halilovića.

1Abvggf



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno