Politika

IN MEMORIAM: dr. Ferid Alić bivši načelnik Općine Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa dubokom tugom i žalosti primili smo informaciju da je naš dugogodišnji ugledni član dr. Ferid Alić preselio na Ahiret.

Ferid Alić, doktor stomatologije, jedan je od osnivača SDA u Zenici. Zajedno sa nekolicinom ideoloških istomišljenika svojim patriotizmom, hrabrošću i  slobodarskim duhom borio se za otvoreno društvo i demokratske promjene  90-ih godina prošlog stoljeća.

Kao kandidat SDA Zenica obnašao je dužnost ministra za rad i socijalnu politiku FBiH, te  načelnika Općine Zenica 1997-2000.

Prim. dr. Ferid Alić 12 godina je bio direktor  JU “ Dom zdravlja “ Zenica, te osam godina pomoćnik direktora za medicinske poslove u JU “Dom zdravlja” Zenica.

Uvaženog zeničkog načelnika, iskrenog stranačkog kolegu, dragog prijatelja dr. Ferida Alića pamtit ćemo po njegovoj humanosti, odmjerenosti, skromnosti i nesalomljivosti u borbi za unapređenje statusa i pozicije naših građana, naše lokalne zajednice i naše domovine Bosne i Hercegovine.

Dženaza i ukop dr. Alića biće u petak u 17,00 sati u džematu Tetovo kod Zenice, nakon ikindije namaza.

Rahmet plemenitoj duši.

Porodici, prijateljima i kolegama upućujemo izraze iskrenog saućešća u ovoj boli.

SDA ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno