Ljudi

Imunitet države od suđenja i izvršenja – doktorska disertacija Ajle Škrbić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Imunitet države od suđenja i izvršenja – doktorska disertacija Ajle Škrbić – Magistrica pravih nauka Ajla Škrbić iz Zenice pred tročlanom komisijom ( dr. Sakib Sotić profesor sa Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Vesna Kazazić, dekanica Pravnog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru i prof. dr. Vladimir Đuro Degan iz Zagreba) odbranila je doktorsku disertaciju na temu ,,Imunitet države od suđenja i izvršenja” na državnom Univerzitetu ,,Džemal Bijedić” u Mostaru.

Dr. Ajla Škrbić je završila Pravni fakultet na državnom Univerzitetu u Sarajevu, magistrirala na Pravnom Fakultetu u Zenici, a doktorirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru.

-Doktorat kolegice Ajle Škrbić predstavlja pravo remek djelo i ima veliki doprinos za razvoj pravne nauke u oblasti medjunarodnog prava. Volio bih kada bi se njena knjiga na temu ,,Imunitet države od suđenje i izvršenja” pored jezika sa ovih prostora štampala i na engleskom jeziku, jer ima veliki značaj i za evropsko i svjetsko me-đunarodno pravo – izjavio je nakon promovisanja Ajle Škrbić u dok-tora pravnih nauka jedan od najvećih stručnjaka za međunarodno pravo u jugoistočnoj Evropi i šire, prof.dr. Vladimir Đuro Degan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno