Zenica

Impresije beogradskih izviđača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog prenosi članak sa sajta beogradskog odreda izviđača, čiji članovi su bili gosti našeg grada.

Članovi našeg odreda 12.12.2014. godine posetili su Zenicu (Bosna i Hercegovina) i učestvovali na Interetničkom sajmu kolekcionarstva i Festivalu izviđačke pjesme.
Krenuli smo 12.12.2014. godine u 11 i 30 časova. Našli smo se sa našim drugarima iz Novog Sada. Putovali smo kroz Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U toku puta malo smo zalutali, a Novosađani su se zaglavili u blatu. Pri dolasku dočekali su nas naši drugari iz Zenice. Bili smo smešteni u izviđačkom domu “Smetovi”, okružen divnom prirodom koja je bila pokrivena snegom. Sutradan, 13.12.2014. godine u 12 sati održao se izviđački sajam kolekcionarstva. Mi smo izlagali kolekcije marama, bedževa, starog novca, karata i razglednica.
Posle ručka neki su otišli da gledaju film, a mi smo otišli na probu da se pripremimo za izlaganje na Festivalu izviđačke pjesme. Bili smo jako uplašeni, ali sve je prošlo kako treba. Premijerno smo izveli odredsku himnu “Savršen dan”.
U nedelju, 14.12.2014. godine, u jutarnjim časovima, nažalost morali smo da krenemo nazad.
Družili smo se, pevali, igrali, jeli ćevape i proveli smo jedan fantastičan vikend u Zenici sa našim prijateljima! Nadamo se da ćemo se ubrzo videti ponovo!
Kako nam je bilo možete videti na slikama i nekim snimcima,
a snimak pesme “Savršen dan” pogledajte ovde



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno