Ljudi

IM MEMORIAM: Anton Sičanica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kada naš Grad zauvijek izgubi ljude koji su stvarali prije 50 i više godina, onda njegovi rijetki sugrađaninkoji su ga poznavali kažu- da dobar je bio.

Jedan od takvih je i naš sugrađanin kojeg se danas, osim njegove porodice, nekadašnjih komšija, rijetkih radnih kolega rado sjećaju, kažem rijetkih, jer naš ANTON SIČANICA je doživio duboku starost. Sa svojih 90.godina i dinamičnim radnim stažom mnogo je ostavio svojoj Zenici. Obavljajući posao rukovodioca u ,,Izgradnji”, gigantu gradnje u Zenici, za svoga vijeka rukovodeći mnogim zanatlijama, arhitektima, stvarao je timove koji su znalački i planski mnogo toga ostavili svome Gradu.

Mnoge zgrade, soliteri, naselja, čine może se reći spomenik takvim ljudima, ljudima koji su sarađujući sa velikim Zeničkim firmama, zidali stambene i poslovne prostore donoseći sreću ljudima koji su znali kada se njegov stan pravi još od dana zakopavanja temelja stambene zgrade. Nažalost, vrijeme čini svoje, ljudi poput Antona tiho odlaze ostavljajući iza sebe ,,spomenike” koji se dižu u nebesa, šaljući poruku mladima, a i onima koji rukovode raznim ,,izgradnjama”, kako se moglo i kako se može graditi nešto na što se treba ponositi i time ostavljati svoj ,,trag” da ga se spomene kao što se spominje naš sugrađanin Anton…

U petak će se mnogi, u 16.sati zauvijek oprostiti od našeg Antona, i gledati sa Crkvičkog groblja u zgrade i solitere koji ostaju kao vječni pomen na Antonovo stvaralaštvo…

Ibrahim Emić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno