Nogomet

Igračica Chelseaja s pomiješanim emocijama sutra igra protiv “svoje” BiH, sa sjetom stigla u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Golmanka Chelseaja porijeklom iz Prijepolja, a koja brani za reprezentaciju Švedske Zećira Mušović, najavila je okršaj protiv ženske reprezentacije BiH u okviru baraža za A Ligu nacija.

Mušović, koja je ranije u intervju za Klix.ba poručila da je svim srcem željela igrati za reprezentaciju BiH, ali da je na kraju morala donijeti odluku u korist svojih ambicija i za boljitak svoje karijere, priznala je da su joj osjećaji pomiješani uoči ove utakmice.

“Sljedeća destinacija sa reprezentacijom je Zenica, Bosna. Moje dvije kulture spajaju se u jednoj utakmici. Ovo je veliki momenat za mene”, napisala je Mušović na Instagramu.

Mušović je klupsku karijeru započela igrajući za Stattena IF, a potom je prešla u Malmo, koji je preimenovan u Rosengard krajem 2012. godine, osvojivši četiri titule prvaka Švedske i tri Kupa uz 15 nastupa u UEFA Ligi prvaka za žene.

Švedska internacionalka je prvi put privukla pažnju stručnog štaba Chelseaja još 2017. godine nakon što je impresionirala u prijateljskoj utakmici između Chelseaja i njenog bivšeg kluba Rosengarda, a u januaru 2021. Mušović se pridružila Plavcima i preuzela dres s brojem jedan.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Švedske igra se u petak u Trening centru NS BiH u Zenici s početkom od 13:00 sati.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno