Nogomet

Bivši omladinac Čelika karijeru nastavlja u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meris Lužić, koji je rođen u februaru 2008. godine, danas je zvanično postao član fudbalskog kluba SG Wiking 03.

Meris je tako postao jedan od najmlađih fudbalera iz naše države Bosne i Hercegovine koji je potpisao profesionalni ugovor sa jednim njemačkim klubom.

Svoje prve nogometne korake je počeo u NK Čelik Zenica i kako nam je rekao veliku zahvalnost duguje svim trenerima NK Čelik koji su ga trenirali i brinuli se o njegovom razvoju, kao i svojim klupskim kolegama s kojima je osvojio kadetski kup BiH za 2022/23 godinu.

“Posebnu zahvalnost dugujem svom kondicionim treneru Zlaji Sediću, koji me pripremio za ovaj nivo na kojem se igra u Njemačkoj, kao i mom fudbalskom mentoru Emiru Jusiću”, istakao je ovaj šesnaestogodišnji stoper.

Sa visinom od 195 cm, trudom, željom i upornim radom gotovo smo pa sigurni da će još jedno naše, zeničko, dijete postići izuzetan uspjeh u fudbalskoj karijeri koja ga čeka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno