Ostali sportovi

Iako se nisu plasirali dalje: BIH zaslužila FairPlay zlato na futsal EP-u u Nizozemskoj, naši ljekari “uskočili” liječeći Azerbejdžance

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je danas porazom od reprezentacije Azerbejdžana, svoj put na EURO 2022 završila futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, naš tim je pobrao simpatije, ali i ovacije i aplauze u dvorani još za vrijeme utakmice trećeg kola grupne faze, danas u Nizozemskoj. O toku utakmice u Amsterdamu izvjestili smo NA OVOM LINKU,   ali Zenicablog vam donosi ekskluzivne detalje jedne akcije koja je umjesto dramatičnog, imala sretan i radostan kraj.

Naime, jutros su naši fustal protivnici iz Azerbejdžana obavjestili organizatore da su “ostali bez nekoliko igrača i ljekarsko-fizioterapeutskog tima, zbog toga što su pozitivni na COVID-19”. Obziromd a se u ovom sportu povrede dešavaju često, čelni ljudi i ljekarski tim naše reprezentacije ponudio se da “uskoči” i da brine o futsalerima obje ekipe”, što su sa oduševljenjem prihvatili kako protivnici, tako i organizatori iz UEFA-e.

Da je potrebe za tim bilo, potvrdila je i povreda broja 17. u reprezentaciji Azerbejdžana, kad je na teren istrčao naš ljekar, Zeničanin Anel Okić, koji je pružio pomoć teško povrijeđenom azerbejdžanskom futsaleru Isi Atayevu. Tokom utakmice, ovacije su se čule i od grupice azerbejdžanskih navijača, ali i ostalih u dvorani, koji su shvatili ili čuli da naš tim pomaže igračima obje ekipe, jer su im kolege “ispale iz stroja”.

Naši ljekari i fizioterapeuti su imali još nekoliko “lakših” intervencija, pa su na kraju utakmice primili čestitke, ali i poklon protivnika, koji su oduševljeni potezom naših ljekara i tima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno