Ostali sportovi

FOTO: Futsal reprezentativci BiH završili nastup na EURU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Amsterdamu od Azerbejdžana sa 4:2 u trećem susretu EURA 2022.

Iako je bh. tim bio konkretniji na početku i imao više pokušaja, Azerbejdžanci su do prednosti došli u 7′ odličnim šutem Bolinhe sa distance. Prije toga Bilal Jelić je imao tri dobra pokušaja, Marijo Aladžić jedan, a Josip Bošković dva od kojih je jedan završio na stativi golmana Rovshana Huseynlia. Na 2:0 povisio je Eduardo u 11′.

Dallo u 12′ pravi prekršaj u šestercu nad Aladžićem i dosuđen je penal za bh. tim koji je u gol pretvorio kapiten Anel Radmilović. Do kraja prvog poluvremena oba tima su imala nekoliko pokušaja sa distance, ali se rezultat više nije mijenjao.

U nastavku nakon prvih deset minuta nije bilo golova iako su obje ekipe imale svoje šanse. Igrač Azerbejdžana Felipinho zbog prekršaja dobija drugi žuti karton u 31′, te je bh. tim naredne dvije minute imao igrača više u polju. Iskoristili su izabranici Ive Kreze brojčanu prednost, te je Nermin Kahvedžić u 32′ izjednačio rezultat na 2:2. Ipak, radost nije dugo trajala jer je već u 33′ Rafael Vilela pogodio za 3:2. Za konačnih 4:2 pogodio je Gallo u posljednjoj minuti utakmice.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su tokom čitave utakmice imali i veliku podršku sa tribina od strane BH Fanatikosa.

Azerbejdžan-Bosna i Hercegovina 4:2 (2:1)

Dvorana: Ziggo Dome, Amsterdam

Sudije: Daniel Matković (Švajcarska), David Grøndal Nissen (Danska), Jan Kresta (Češka Republika)

Golovi: 1:0 Bolinha (6’22”), 2:0 Eduardo (10’02”), 2:1 Radmilović (11’50” penal), 2:2 Kahvedžić (31’20”), 3:2 Vilela (32’35”), 4:2 Gallo (39’52”)

Žuti kartoni: Felipinho, Bolinha, Vassoura (Azerbejdžan), Jelić, Bošković, Bundavica, Radmilović (BiH)

Crveni karton: Felipinho (Azerbejdžan)

Azerbejdžan: Rovshan Huseynli, Felipinho, Eduardo, Rafael Vilela, Vassoura, Bolinha, Ramiz Chovdarov, Rizvan Farzaliyev, Gallo, Hadi Ahmadi, Isa Atayev. Selektor: Alesio Da Silva

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Blago Gašpar, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Darko Milanović, Almedin Bundavica, Josip Sesar, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Kristijan Pantić, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno