Zenica

I ove godine će vijećnici usvojiti (i) Član 7. Odluke o grijanju – nemojte reći da niste znali

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za četvrtak, 27. juli, planirana je sjednica Gradskog vijeća Zenica. Između nekoliko tačaka dnevnog reda, ističemo onu u kojoj će se, još jednom, “potvrditi” Odluka o načinu zagrijavanja stambenih prostora u Zenici, koja u svom sastavu ima dobru i lošu vijest.

Svakako, dobra vijest je da se cijene i ove godine ne mijenjaju na više, a loša je, ono na što smo ukazivali uzaludno i prethodne godine, a to je da Odluka sadrži i član, po kojem ukoliko dođe do nepredviđenog produženja sezone grijanja (kao ove godine), dani “preko” će biti fakturisani – građanima!

Iako se odluka doima vrlo logičnom, jer ko troši treba i da plati, poput hiljada Zeničana koji se griju na ugalj, drva, pelet ili struju, ono zbog čega je taj član sporan jeste klauzula “na zahtjev korisnika”.

Naime, protekle sezone grijanja u više navrata grijanje je bilo slabo, pa i prekinuto, ali su umanjenja bila minorna ili nikakva. Na kraju, kad je “zatrebalo” produženje od nekoliko dana zbog hladnijeg proljeća, Gradonačelnik Fuad Kasumović je rekao da je “zatražio u ime građana produžene sezone”, ono se dogodilo, a račune su dobili građani.

Ko su građani, koliko ih treba biti, trebaju li se poznavati lično sa donosiocima odluke i kakva je to “kritična masa” na osnovu koje će gradonačelnik ili Uprava reagirati, nije poznato ni ove godine. Ili jednostavnije, zašto se neki dani slabijeg grijanja ne mogu “kompenzirati” za eventualni produžetak sezone..

U svakom slučaju, ponovićemo da ne bude da niste znali – ako dobijete i dan grijanja više od onog propisanog, platićete. I da, odluka Gradskog vijeća o ranijem početku i kasnijem završetku se “ne pika”, nego će “Grijanje” po svom. Ne sumnjamo da će odluka, ovakva kakva je objavljena, biti i usvojena. Dakle, nemojte reći da niste znali. Danas je 22.07. i lijepo smo vam napisali.

Izgleda da odluke Vijeća osim za gradonačelnika, nisu obavezujuće ni za neka javna preduzeća. Ali jesu računi za građane. Jeste da je plus 40, jeste da je juli, ali nemojte reći da vam nismo rekli – i napisali.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno