Politika

Husnija Merdić: Mnogi su pomrli čekajući bolje sutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Husnija Merdić: Mnogi su pomrli čekajući bolje sutra – Narode moj dobri, stiže nam novi izborni cunami. Čini se dalek, ali tu je. Par mjeseci će k’o dlanom o dlan. Stiže nam vrijeme starih i “prepakovanih” vladara našim dunjalučkim vaktom koji je prepun nepravde, stranačkog zapošljavanja, nepotizma, mita, korupcije…

Opet isti politički vladari prijete. Šalju i šatro nove snage. Počelo je! Vlast sa viših nivoa u strahu za svoje unosne nedovršene malverzacije počinje sijanje straha, ubleharenje uz laži sa osmijesima na licu koji lede, ali i pogledom oštrim kao nož.

Ako ne uspiju, završiće iza rešetaka. Zato će uraditi SVE. Uhljebljeni lovatori i interesdžije sa plitkoumnim razmišljanjem odriješilu su kese. Vade najčešće sumnjivo zarađeni novac otet od gladnih radnika, penzionera i uništene mladosti.

Narode moj dobri, gospodo, gospođice, drugovi, drugarice, omladino, radnici, penzioneri, nezaposleni… ima li šanse da ne pokleknete ovaj put?

Zaustavite BITANGE, BANDITE, LJUDE BEZ ČASTI u namjeri da Vas prevare, jer oni su KAO najbolji i jedini zaštitnici koji znaju šta hoće i kako će sa svojim narodima – građanima, držeći ih u svojim torovima kao svoje vlastito stado.

Skoro će tri decenije kako nas tretiraju kao marvu, stoku sitnog zuba i bijednike koje od izbora do izbora treba nahraniti sa malo žita i MIRNA BOSNA i HERCEGOVINA.

Ako smo se zato borili i ginuli… AFERIM!

ONI bi da sa naših leđa grade svoja carstva, a mi da klimamo glavom uz odobravanje njihovih poteza sve dok ima žita u zobnici.

NEĆE MOĆI! OVE POLITIČKE BANDITE TREBA ARHIVIRATI ZA SVA VREMENA. “ZASLUŽNE” STRPATI IZA REŠETAKA!

Neće se kopači vlastitih naroda predati bez borbe. Vadiće po ko zna koji put džoker poput nacionalnog prefiksa kao svetinju za sve.

Drže nas u strahu od novih ratova, rastjerali su omladinu po bijelom svijetu, znajući da bi ih mladi koji misle svojom glavom raskrinkali za tili čas.

ONI rade hiperprodukciju kadrova neznanja sa diplomama privatnih fakulteta koje nisu ni vidjeli. Sav taj DR., MR., PROF užas.

ONI imaju svoje medije. Moć koja se mjeri u milionskim ciframa. Postali su moćnici, vladari i gospodari na grbači građana koji su postali taoci i robovi. ROBOVI koji misle da da neglasanjem za ISTE svoj život vode u rat ili propast.

ONI NAM OBEĆAVAJU BOLJE SUTRA.

Kakvo BOLJE SUTRA? Kratkotrajna “prodaja magle” i sitni darovi za daj šta daš glasače.

ISTINA JE BOLNA a glasi: MNOGI SU POMRLI ČEKAJUĆI BOLJE SUTRA u nadi koja je lažna i kratkog vijeka, gdje građanin, obični čovjek vlastitom rukom presudi sam sebe i stavi omču oko vrata samo zato što mora da zaokruži podobne iz straha i neznanja.

Duboke su jame iz koje jadni ne mogu izaći, osim od izbora do izbora.

Mi smo za SIJAČE STRAHA samo brojka na izborima. Kad ih zaokružimo istog trenutka ćemo biti izbrisani.

Narode moj dobri, hoćemo li to opet u novu zaleđenu raku na 4 godine, jer njima toliko i paše?

Uspiju li, za neke naredne izbore pripremat će nove grobnice. Normalne i civilizacijske vrijednosti nestaju, a osmijeh na licu i izlaz iz tunela pod velikim je upitnikom.

Slijede posjete i govori puni obećanja uz sitan novac, iće i piće. Haram pare vadiće se iz džakova i nestajati kao i obećanja odmah nakon oktobarskih izbora.

Zapamti narode moj, ONI moraju da odu. Neka oktobarski izbori budu njihov kraj.

Još nije kasno za vrijedne, poštene, nekorumpirane a stručne kadrove koji će ovoj napaćenoj zemlji donijeti dugo željeni PROSPERITET, a narodu mir, rad i blagostanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno