Ljudi

Humanitarna akcija za Ednana Kadrića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna akcija za Ednana Kadrića – Asocijacija mladih SDA Zenica organizuje humanitarnu akciju za pomoć četverogodišnjem dječaku Ednanu Kadriću. Njegovo zdravstveno stanje obilježile su dvije dijagnoze: ASD tip.sec (šum na srcu) i SY NEPHROTICUM (nefronski sindrom).

Ednanu je sa devet mjeseci dijagnosticiran ASD tip.sec.,a sa 3,5 godine dijagnosticiran mu je nefronski sindrom. Od tada je na stalnoj terapiji sa kortikosteroidima, te lijekovima za regulaciju krvnog pritiska. Kako se prije mjesec dana Ednanova zdravstvena situacija pogoršala, njegovi bubrezi su ponovo unatoč redovno korištenoj terapiji propustili proteine, porodica se obratila jednoj Turskoj zdravstvenoj grupaciji koja je također potvrdila da je potrebno uraditi ponovo biopsiju bubrega kako bi se mogla uspostaviti tačna dijagnoza i dati adekvatna terapija.

Cijena biopsije i potrebnih analiza i pregleda u toj zdravstvenoj grupaciji iznosi  7 000,00€ (u ovu cijenu nisu uračunati dodatni i putni troškovi). Međutim porodica nije u mogućnosti da finansira, jer u ovoj četveročlanoj porodici samo je otac uposlen. Obzirom na sve navedeno upućuje se apel svim humanim ljudima koji mogu i spremni su da pomognu ovom malom dječaku.

Volonteri i aktivisti AM SDA Zenica će u periodu 20.07. do 22.07.2016. godine, u vremenu od 10:00h-15:00h na lokacijama kod robne kuće Zeničanka i robne kuće Bosanka, postaviti humanitarne kutije gdje će svi humani ljudi moći pomoći malom Ednanu Kadriću.

LINK na događaj OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno