Ljudi

Armin Duvnjak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Armin Duvnjak “dijete” Čelika – ponovno u matičnom klubu na Bilinom polju – Nakon Gibraltara i Zvijezde ponovo u Zmajevom gnijezdu –

Nakon burnih junskih dešavanja u klubu, zenički Čelik pred skori početak nove nogometne sezone Premijer lige BiH i subotnje utakmice sa NK Metallege (Jajce) lagano ulazi u mirnije vode.

Ekipu iskusnog stratega Kemala Alispahića dopunio je i nogometaš koji je ponikao u omladinskim kategorijama Čelika – Armin DUVNJAK (26) – veznjak/polušpic.

Od 1996. godine uspješno je nastupao u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj ekipi ČELIKA. Kao standardni član juniorske ekipe NK ČELIK Zenica, osvojio je titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Nekoliko puta nastupao u omladinskim selekcijama reprezentacije BiH U-15 i U-17. Proglašen je za ‘Sportistu godine’ Općine Zenica 2009.godine u juniorskoj konkurenciji. Sa 18 godina debitirao je za prvi tim Čelika u utakmici Premijer lige BiH NK Čelik-FK Slavija 2:0. Za matični klub Čelik zabilježio je 40-ak nastupa i postigao tri gola u prvenstvenim utakmicama.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, u sezonama 2008-2016, nastupao je za slijedeće nogometne/fudbalske klubove NK ČELIK Zenica (Premijer liga BiH), NK SLOGA Uskoplje (Druga liga FBiH), FK RUDAR Kakanj (Prva liga FBiH), FK BANJIK Most (Druga liga Češke Republike), NK ČELIK Zenica (Premijer liga BiH), FC College EUROPA (Premijer liga Gibraltara) i FK ZVIJEZDA Gradačac (Prva liga FBiH)

U seniorskoj kategoriji najveći uspjesi su mu, sa kolegama, bili plasman u Inter-toto KUP sa Čelikom (2008-2009), finalista KUP-a BiH sa Čelikom (2013-2014), viceprvak, osvajač KUP-a Gibraltara i plasman u UEFA Europa League sa ekipom FC College EUROPA (2014-2015).

-Posebna radost i ponos za mene je ponovo obući najdraži crno-crveni dres Čelika. Naša obaveza je da svojim izgaranjem, borbom na terenu i slogom u ekipi damo doprinos stabilizaciji kluba. Uzbuđen sam pred početak prve sezone bh. Premijer lige 12, i pored teških okolnosti, vjerujem da ćemo zajedno sa novim trenerom napraviti dobar rezultat za voljeni Čelik i za naše navijače, istakao je za Zenicablog Duvnjak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno