Info

Hrana za vrele dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hrana za vrele dane – Kad su dani izrazito topli gubimo dosta tečnosti i minerala, a najbrže ćemo ih nadoknaditi tako što ćemo uzimati namirnice koje su bogate vodom i mineralima i one koje u svom sastavu imaju enzime, vlakna, vitamine, kao i probiotske bakterije koje su neophodne za održavanje flore crijeva i koje štite naš organizam, posebno ljeti.

Kuhani obroci

Umjesto pečene i jake hrane birajte laganu i svježu. Supe su sjajan ljetni obrok. Možete ih jesti za ručak ili večeru. Mogu biti tople ili hladne, a bistre se posebno preporučuju. Najbolje su one od sezonskog povrća.

Salate

U vrelim danima salate su odlični obroci. Jedite one koje uključuju sezonsko povrće. Iako su začini dopustivi, nemojte pretjerivati s njima.

Povrće

Povrće možete jesti sirovo ili kuvano. Birajte paradajz, krastavce, papriku i ostalo povrće koje je bogato vodom i vitaminima. Takav će izbor imati i blagotvoran učinak na vašu liniju.

Voće

Plodovi voća dobri su za svako doba godine, ali su za ljeto idealni. Ljetni dani daruju nam obilje voća i povrća, pa to valja iskoristiti. Za rashlađenje i žeđ idealne su lubenice.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno