Zenica

Hrana u vrtićima pod kontrolom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odabir najboljeg dobavljača hrane za pripremu dječijih obroka u obdaništima zeničke ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje, nakon raspisanog tendera, vrši stručna komisija, pri čemu se biraju zdrave i kvalitene namirnice, navodi Edina Hodžić, direktorica ove zeničke Javne ustanove.
Ističući da su mjere higijene i opreza u skladištenju i pripremi namirnica uvijek pojačane, direktorica Hodžić napominje da se hrana redovno termički obrađuje, a obroci pripremju isključivo u kuhinjama u zeničkim obdaništima.
– Sanitarna inspekcija Grada Zenice stalno vrši kontrolu ne samo hrane, nego i pribora, posuđa, odjeće, kuhinja i radnih površina u zeničkim obdaništima, kaže Nihad Spahić, šef Službe za inspekcijske poslove Grada Zenica, navodeći da uzorke hrane mjesečno uzimaju stručnjaci Higijensko epidemiološke službe zeničkog Doma zdravlja, te da se njihova laboratoijska analiza obavlja u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo.
– Ukoliko bi se desilo da neki od uzetih uzoraka nije zdravstveno ispravan, mi bi u inspekciji dobili taj nalaz, a takvih slučajeva do sada nije bilo, tvrdi gospodin Spahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno