Zenica

Hotel Zenica – četvrtak 19.12. od 19:30 – promocija knjige “Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Hotelu Zenica u četvrtak 19.12. od 19:30 će biti upriličena promocija knjige “Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu” britanskog historičara i vanrednog profesora na SSST-u u Sarajevu Marka Attile Hoarea.

Autor knjige, na promociji u Sarajevu, je izjavio da je, prije svega, u ovom djelu želio istražiti značaj i problematiku Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu te objasniti kako i zašto su se bosanski muslimani masovno pridružili Narodnooslobodilačkom pokretu (NOP) i kako je to omogućilo partizanima da dobiju rat.

“Želio sam da pokažem značaj te borbe, a pogotovo ulogu Bošnjaka-muslimana u tome te kako su odigrali ključnu ulogu u pobjedi partizana. To sam ustvari želio da pokažem u ovoj knjizi i da pokažem da je Bosna i Hercegovina bila vrlo važna za cijeli taj događaj u Drugom svjetskom ratu”, rekao je Hoare, napominjući još jednom da je uloga bosanskih muslimana u Narodnooslobodilačkom pokretu (NOP) bila vrlo važna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno