Info

HO Dirhem donirao kravu porodici “Zlatnog ljiljana” iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HO Dirhem donirao kravu porodici “Zlatnog ljiljana” – Humanitarna organizacija “Dirhem” je donirala steonu mliječnu kravu u vrijednosti od 2450 KM porodici Telalović Mehmeda iz mjesta Koprivna u Zenici.

Nakon posjete ovoj porodici, njihova teška životna situacija nas je nagnala da im pokušamo trajno olakšati pitanje egzistencije. Mehmed živi sa suprugom, dvoje male djece, te ocem i majkom u trošnoj kućici bez kupatila i drugih osnovnih uslova za normalan život.

Otac Rusmir je nosilac najvišeg vojnog odlikovanja “Zlatni ljiljan” i invalid je, a Mehmedova majka je nakon moždanog udara paralizovana i nepokretna.

Niko u porodici nije zaposlen, iako se radi o radinim i čestitim ljudima. Od primanja imaju samo Rusmirovu boračku naknadu u iznosu od 80 KM, koja je neredovna i mizerni dječiji doplatak koji nije vrijedan spomena.

Preživljavaju od povremenih dnevnica i milostinje seljana, a kako same komšije iz sela svjedoče, često su na rubu gladi.

Ova donacija ih je veoma obradovala i vratila nadu u bolje sutra, jer sada će moći od svoga vlastitog rada makar prehraniti ukućane.

Na rastanku njihova ozarena lica su nam još jednom potvrdila kolika je vrijednost i odgovornost pomaganja naših komšija i sugrađana koji tu pomoć istinski zaslužuju.

Ujedno, ovim činom smo uspješno okončali realizaciju našeg projekta “Male fabrike hrane 2017.”, a detaljan izvještaj ćemo, ako Bog da, objaviti ubrzo. Neka Uzvišeni Allah nagradi sve plemenite ljude koji su svojim donacijama i doprinosom omogućili da porodicama kao što je Mehmedova olakšamo njihovu tešku borbu za lakši život.

(Dirhem.org)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno