Info

Fond omladinskog angažmana – finansijska i mentorska podrška mladima BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici. Tokom prošle godine SHL je podržao realizaciju 47 projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Više info na www.shl.ba

Prijave se mogu slati tokom cijele godine na email [email protected]. Odluke o podržanim idejama donose se kvartalno, a Fondacija SHL će vas informirati o statusu vaše prijave. Za naredni krug, prijave se mogu slati do 30.9.2017. u formi FOA prijavnog obrasca koji se može pronaći na web stranici www.shl.ba

Veoma važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije. Oni svojim primjerom i angažmanom podižu svijesti mladih u Bosni i Hercegovini, koji mogu najviše uticati na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici I svom okruženju.

Schüler Helfen Leben je njemačka organizacija čijapriča započinje 1993. godine kada su njemački učenici sasvim spontano pokrenuli akciju pomoći svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Naša Fondacija je usmjerena na stvaranje uslova za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažovani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno