fbpx
Zenica

Hitan apel porodice Žigonja

Hitan apel porodice Žigonja- Prenosimo hitan apel porodice Žigonja vezan za liječenje Ajdina Žigonje u Istanbulu. Dragi naši prijatelji i dobri ljudi danas smo trebali biti otpušteni iz Bolnice i sve je bilo spremno, međutim zbog toga što Ajdin poslije katetera nije mokrio, odnosno jako slabo, a pratilo se ovih dana kako i koliko mokri i došo se do jednog zaključka, a na osnovu njega naš boravak će biti produžen za 15-tak dana.

Zbog bolesti SPINE BIFIDE koja je povezana sa urinarnim infekcijama, te zbog ne mogučnosti kontrolisanja mokrenja i stolice kod Ajdina urađeno je niz pretraga i testova na mokrenje tokom čitavog današnjeg dana i došlo se do zaključka koji je vrlo bitan i zbog kojeg zahtijevaju da ostanemo još nekoliko sedmica.

Kod Ajdina je problem sto ne izmokri svu mokraću iz mjehura i ostane uvijek neki 300-350 ml mokraće u mjehuru, te se naknadnim punjenjem mjehura unošenjem tečnosti mjehur sam otvori od pritiska i izmokri opet sve do nekih 300 ml, koji opet ostaje u mjehuru i tako sve vrijeme.
Pošto je Ajdinova operacija koja je bila i na kojoj je otklonjen 5-ti prsljen koji je bio zadebljan i stvarao pritisak na zivce koji imaju veze sa kontrolisanjem mokrenja i donjeg dijela tijela, te se kicma ispravila, oni su došli do zaključka da možda Ajdinu nakon povratka osjećaja u lijevoj nozi se vrati i osjećaj za mokrenje, ali da to Ajdin ne zna jer se mjehur nikad nije u potpunosti ispraznio,pa sad zele da jos sve ispituju te da ga izmokravaju jednomratnim kateterom koji ćemo i mi sami naučiti koristiti, a sve u svrhu da se sačuva pritasak na mokraćni mjehur koji je opterečavao bubrege, da se kasnije ne daj Bože ne bi došlo do dijalize ili još nekog liječenja.

Jako smo se prepali zbog novonastale situacije, ali smo isto tako odlučni da smanjimo bilo kakav rizik napada bubrega, te da se našem Ajdinu na što bolji način olakša dalji tok zivota.

Mi sad stvarno ne znamo, niti znaju svi ovdje koliko će sve ovo koštati, ali ćemo svakako ućiniti sve uz Allahovu pomoć i vašu u koju se uzdamo da ćemo i ovu prepreku riješiti.

Ja ću navjerovatnije kući za koji dan, Ajdinu istiće revizija invalidnosti i da sredim sve oko svog posla te se nadam da ćete biti uz nas kao i uvijek.

Za sve ljude koji žel pomoći mogu to uraditi uplatama na Ajdinove računa za BiH i za Inostransvo:

#Za_uplate_iz_BiH
Intesa SanPaolo Banka
Na ime: Ajdin Zigonja
Racun banke: 154-001-00000019-10
Broj tekuceg racuna: 915791Z1Z66413.

#Za_uplate_iz_inostranstva:
Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Zigonja, Reisa Causevica 11
IBAN: BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Za sve informacije možete se obratiti meni ocu Ajdina-Žigonja Elvis
Kontakt viber telefon:+38762062226
Meil:[email protected]

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem