fbpx
Zabava

Historijska i biografska drama “PRVI ČOVJEK NA MJESECU” i muzička drama “DOBAR DAN ZA POSAO” na programu Multiplexa Ekran Zenica

Nevjerovatna historijska i biografska drama u režiji Damiena Chazellea “PRVI ČOVJEK NA MJESECU” i muzička drama “DOBAR DAN ZA POSAO” od 11. oktobra na programu Multiplexa Ekran Zenica

PRVI ČOVJEK NA MJESECU (FIRST MAN)

Tandem redatelj – glumac, koji je možda bio i najznačajniji za veliki filmski hit “La La Land” Damien Chazelle i Ryan Gosling, ponovo su zajedno na projektu pod nazivom PRVI ČOVJEK NA MJESECU. Ovo je filmska priča o NASINOJ misiji da se čovjek spusti na Mjesec a u fokusu je Neil Armstrong u period od 1961. do 1969. godine. Film baziran na knjizi, ispričat će nam priču o velikom žrtvovanju i cijeni koja je morala biti plaćena u jednoj od najopasnijih misija ikada.

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati

DOBAR DAN ZA POSAO

Armin je već dugo nezaposlen i očajnički mu treba posao. Njegova žena Jasmina je trudna, a njegov sin Edin se u školi ponaša problematično. Armin se prijavljuje za radno mjesto domara u jednoj školi i dobija poziv na razgovor za posao. Na dan kad treba otići na razgovor, ne može upaliti auto pa odluči ići pješke, ali usput biva svjedokom saobraćajne nesreće. Naime, gotovo pred njegovim očima, auto udara biciklistu, a vozač auta bježi s mjesta nesreće. Armin poziva hitnu pomoć i policiju. Kada konačno stigne do škole, saznaje da je zakasnio – svi prisutni kandidati su već bili na razgovoru. Prije nego što Jasmini stigne saopštiti lošu vijest, Armin neočekivano dobija drugu ponudu za posao. Njegov zet ga vodi u klaonicu u predgrađu, ali uskoro postaje očigledno da Armin nema želudac za posao mesara. Sasvim slučajno, zbog prethodnog iskustva, Armin – na vlastito oduševljenje – dobija posao zaštitara. U životu mu se konačno događa nešto dobro, ali onda slučajno otkriva da radnici u klaonici potkradaju vlasnika. Ponovo odluči učiniti ispravnu stvar i reći istinu, ali put do pakla popločan je dobrim namjerama.

Termini projekcija svaki dan od: 17:00 sati

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010