Info

HDZ-ov Denis Lasić je novi vršilac dužnosti direktora Autocesta FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Denis Lasić (HDZ) imenovan je za vršioca dužnosti direktora Autocesta FBiH na današnjoj hitnoj sjednici Vlade Federacije BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Lasić je u prošlom sazivu federalne vlade bio ministar prometa i komunikacija.

Lasić je rođen 1974. godine u Mostaru. Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a magistrirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Više od deset godina je radio kao profesor Matematike u Srednjoj ekonomskoj školi u Mostaru te kao asistent na Sveučilištu u Mostaru.

Političku karijeru počinje 2011. godine kada je postavljen na poziciju predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Funkciju federalnog ministra prometa i komunikacija preuzima 2015. godine. Lasić je bio i član Nadzornog odbora Bor banke, a danas je predsjednik Upravnog odbora HŠK “Zrinjski” zbog čega je Transparency International podnio prijavu navodeći da je kao ministar u vladi bio u sukobu interesa obnašajući i ovu dužnost.

Podsjećamo, do sada je funkciju direktora Autocesta FBiH obavljao Elmedin Voloder.

Podsjećamo, na ovoj istoj sjednici imenovan je i v.d. direktora Federalne uprave policije (FUP). Na tu poziciju je imenovan Vahidin Munjić na period od tri mjeseca.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno