Info

FOTO: Održan novi sastanak Međukantonalne fokus grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrti tematski sastanak Međukantonalne fokus grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja održava se u hotel Monti na Igmanu, 17.-18.05.2023. godine i ima u fokusu slijedeće teme:

Prezentacija implementiranih i planiranih aktivnosti s ciljem jačanja kapaciteta školskog osoblja za prijavu, obračun i uplatu PIO doprinosa za učenike.

Informacije o poduzetim aktivnostima privrednih komora KS, BPK Goražde i TK u skladu sa zaključkom br. 7 sa trećeg tematskog sastanka Međukantonalne fokus grupe (dodatno bodovanje u poticajima za privrednike).

Mogućnosti dodatnog bodovanja u javnim pozivima Federalnog zavoda za zapošljavanje, kompanija kod kojih se izvodi praktična nastava učenika srednjih stručnih škola.

Predstavljanje nacrta Vodiča za obradu ličnih podataka učenika pri prijavi, obračunu i uplati doprinosa za PIO za učenike.

Follow up – Aktivnosti Vlade FBiH povodom inicijative za izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, uz diskusiju.

Četvrti tematski sastanak Međukantonalne fokus grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja realiziran je u okviru projekta pod nazivom ˝Unapređenje zakonodavnog okvira za integrisanje dualno organizovanog stručnog obrazovanja na području Zeničko-dobojskog kantona (II faza)“, koji Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona implemetira u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i ostalim partnerima, a zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći njemačke organizacije Zusammenarbeit GIZ.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno