Politika

HDZ 1990 – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HDZ 1990 – Saopćenje za javnost – Poštovani građani Zenice, razočarani zlonamjernim i neistinitim istupima pojedinih vjećnika stranke SDA u gradskom vijeću, primorani smo reagirati isključivo u interesu pravde i istine, a ona je sljedeća:

Da bi bilo onako kako to vječnici SDA kazu; zakonom propisano, odnosno politički korektno i moralno, po popisu iz 1991.g. u Zenici je živjelo cca.22.510 Hrvata što je činilo 15,46% od ukupnog broja stanovnika, a trenutno po zadnjem popisu živi 8.279 ili 7,5%.

Podsjećamo da je ovaj procenat bio obavezujući za ispuniti kod upošljavanja u javne institucije, ali isto tako i kod popunjavanja u odbore istih, što nikada nije ni u približnom omjeru ispunjeno.

Žalosno je da se neko sjetio da prebrojava krvna zrnca, kada se zna da trenutno niti jedan Hrvat nije direktor javnog poduzeća ili javne ustanove. Takodjer, niti jedan pomoćnik gradonačelnika nije Hrvat. Također, niti jedan šef stručne službe nije Hrvat. Također, niti jedan upravnik ili bilo koji rukovodioc nije Hrvat. Također, struktura uposlenih u gradskoj upravi i javnim poduzećima ne prelazi više od 1,5% Hrvata, eto to je ta dugogodišnja politička korektnost i pravda o kojoj govore pojedinci iz SDA.

Žalosno je i to što postoje najmanje dva zaključka ranijih saziva gradskog vijeća koji obavezuju Gradonačelnika da prilikom sljedećih upošljavanja mora voditi računa o nacionalnoj strukturi, što je do sada uvijek namjerno ignorirano i nikada ispoštovano.

Žalosno je da pojedinci koji žive u debeloj prošlosti, tvrde da je većinski narod ugrožen u Zenici, imenovanjem po dva ne Bošnjaka u dva odbora, što do sada niko nije izrekao iz reda drugih naroda, i ako je do sada struktura nadzornih i upravnih odbora bila skoro pa apsolutno jednonacionalna.

Žalosno je da se uopće moramo oglašavati o ovakvim stvarima, 25 godina nakon rata u jednoj „demokratskoj“ Zenici u kojoj se uvijek živjelo zajedno i poštovalo se drugoga i drugačijega, naroćito onoga ko je bio u manjini.

Žalosno je da umjesto da se takmičimo u tome, ko je više doprinio razvoju grada i ko je sposobniji, neki mlate praznu slamu o tome ko je veći Bošnjak ili Hrvat.

Žalosno je da Zenica ima skoro pa 30.000 manje stanovnika nego prije rata, da je jedan od najzagađenijih gradova sa najvećim brojem neuposlenih u kantonu, te da postaje grad staraca iz kojeg mladi i obrazovani bježe glavom bez obzira, a kako i ne bi kada vide ko nas je sve ove godine vodio i o čemu se raspravlja u Gradskom vijeću.

Na žalost, da sve ovo nije žalosno bilo bi smiješno…

Na kraju, pozdravljamo evropsku i demokratsku orijentaciju aktuelnog Gradonačelnika g.Fuada Kasumovića, kojem je očigledno interes europska Zenica i bolji život za sve naše građane, koji su sigurno kao i mi umorni od praznih priča, demagogije i lažnih obećanja vladajućih stranaka koje su očito spremne na sve da bi se očuvala vlast…Hvala…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno