Politika

BPS najavila osnivanje gradskog i regionalnog odbora

BPS najavila osnivanje gradskog i regionalnog odbora – Bosansko-hercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović najavila je danas reorganizaciju pred predstojeće opšte izbore i formiranje regionalnog i gradskog odbora.

Član Predsjedništva Stranke, Muharem Fišo, podsjetio je da se BPS bori za uspostavu republičkog uređenja BiH, ali prije svega, za promjenu kriminalnog sistema kakav u ovoj državi vlada već decenijama, istakavši da to može samo BPS, ojačan novim kadrovima i uz svježe i hrabre ideje. Predsjednici inicijativnih odbora buduće gradske i regionalne organizacije BPS-a u Zenici, Albin Ćatić i Almira Hasić, najavili su intenzivan rad na osnivanju mjesnih ogranaka, privlačenju novih članova i ukupno jačanje kapaciteta Stranke.

Ne slučajno, press konferenciju je BPS održao danas, na Dan ustanka naroda BiH, kako bi naglasio spremnost na odlučnu političku borbu protiv fašizma na ovim prostorima. – Vratićemo povjerenje građana u BPS, boreći se za ideje antifašizma i pravde, – uvjeren je Mehmed Rahmanović, predsjednik Povjereništva Regionalne organizacije BPS-a-Sefer Halilović ZDK.

BPS-Sefer Halilović očekuje da će na predstojećim izborima postići dvostruko bolji rezultat u odnosu na Izbore 2014. Do kraja godine, najavljeno je, biće formiran Gradski odbor BPS-a u Zenici, a Regionalni do kraja januara 2018.

(S.S.)
rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: