Nogomet

Haurdić i Marković novi igrači Čelika

Haurdić i Marković novi igrači Čelika
Haurdić i Marković novi igrači Čelika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Haurdić i Marković novi igrači Čelika – U NK Čelik rade na popunjavanju igračkog kadra s iskusnim igračima koji bi trebali biti od pomoći u borbi za opstanak. To je ujedn oi realnost za crno-crvene u narednoj sezoni, obzirom da su klub napustili najbolji igrači.

Nakon angažovanja Jasmina Smrike i Danijala Brkovića, danas su još dvojica igrača zvanično postali igrači kluba s Bilinog polja. Riječ je o Anesu Haurdiću 26-godišnjem ofanzivcu koji je nekada slovio za najboljeg igrača mlade reprezentacije u vrijeme Branimira Tulića. Njegov dalji iskorak u karijeri pokvarila je teška povreda nakon koje se nikada nije vratio na nivo nogometa koji je igrao prije pet-šest godina. Poslije epizode u Češkoj, gdje je nastupao za Jablonec i Znojmo, vratio se u BiH potpisavši za Velež.

Nakon toga nastupao je i za Sarajevo, a posljednjih pola godine proveo je u tuzlanskoj Slobodi. Haurdić je s Čelikom potpisao ugovor na godinu dana. Drugi igrač je Bojan Marković, 30-godišnji defanzivac, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi i inostranstvu. U karijeri je u Premijer ligi nastupao za Čelik, Mladost, Rudar, Borac i Slaviju, dok je nekoliko godina s uspjehom igrao u Azerbejdžanu, Grčkoj, Izraelu, Rusiji i Rumuniji. Posljednjih pola godine nastupao je za Slaviju, s kojom nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi. Marković je također, kao i Haurdić potpisao ugovor na godinu dana. U narednim danima očekuje se i dolazak Branislava Arsenijevića desnog beka iz Slavije, te Mahira Karića veznjaka Olimpica. Čini se da će Čelik najviše problema imati na golmanskoj, te poziciji lijevog bočnog.

Za poziciju čuvara mreže trenutno konkurišu samo dva golmana Semir Bukvić i Aid Vehabović, dok na poziciji lijevog beka, šef struke Kemal Alispahić trenutno nema nijednog nogometaša.

sportsport.ba
Dino Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno