Info

Hanoj najjeftiniji grad za turiste

Hanoj najjeftiniji, Njujork najskuplji grad za turiste
Hanoj najjeftiniji, Njujork najskuplji grad za turiste
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hanoj najjeftiniji grad za turiste – Hanoj je najjeftiniji grad za turiste, a Njujork najskuplji, procjenjuje portal “Trip advajzer”.

Stručnjaci ovog portala sastavili su godišnji popis najpristupačnijih i najnepristupačnijih mjesta za odmor i naveli da u glavnom gradu Vijetnama turisti u prosjeku potroše 674 dolara.

Na drugom mjestu najjeftinijih turističkih gradova je indijski Mumbai sa prosječnom potrošnjom turista od 767 dolara, a treći je južnoafrički Kejp Taun sa 791 dolarom.

Prema “Trip advajzeru”, među deset najjeftinijih našli su se i Kuala Lumpur, Bangkok, indonezijsko ostrvo Bali, Madrid, Berlin i Beč. Na popisu najskupljih gradova za turiste vodi Njujork.

U ovoj metropoli za odmor treba potrošiti gotovo 2,5 hiljada dolara po osobi. Nešto jeftiniji je Tokio, u kome turisti ostavljaju do dvije hiljade dolara, a na trećem mjestu po skupoći nalazi se London sa 1,9 hiljada dolara turističkog troška. Na popisu najskupljih gradova su i Kankun, Pariz, Singapur, Hong Kong, Sidnej, Rim i Rio.

Pri sastavljanju popisa u obzir je uzeto koliko će novca dvoje turista potrošiti za smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice za tri dana, zatim za obilazak tri atrakcije, na ručkove i večere, kao i na vožnju taksijem. Troškovi leta nisu uključeni u tu sumu.

nezavisne.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno