Ostali sportovi

Halid Bajramović osvojio prvo mjesto na šahovskom turniru Udruženja penzionera Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U povodu obilježavanja 25.oktobra – Dana penzionera FBiH, dana 20.10.2022.godine u sali hotela Penzionerski dom u Zenici, održan je turnir u šahu u kojem je učestvovalo 22 igrača.

Organizator je bilo Udruženje penzionera Grada Zenica, a turnir je sudio internacionalni sudija Fahrudin Čerim.

Nakon šest odigranih kola, titula pobjednika pripala je Halidu Bajramoviću. Drugoplasirani je bio Ahmed Karalić, a treće mjesto je zauzeo Latif Hadžić.

– Ove, kao i prethodnih godina mi organizujemo tradicionalni turnir u šahu naših penzionera podjeljenih po podružnicama. Ovdje su naši najbolji šahisti i moram da naglasim da su to stručnjaci u toj igri, međutim, mi ove godine hoćemo malo da ovu njihovu igru i natjecanje dignemo na viši nivo. Ovom prilikom se zahvaljujem Domu penzionera sa stacionarom što su nam ustupili ovo mjesto, obezbijedili smo za igrače kafu i ručak, a za prvo, drugo i treće mjesto prigodne nagrade -, kazao je za portal Zenicainfo, Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica.

Pored samog šaha motiv za organizaciju ovog turnira jeste i druženje penzionera kroz ovaj vid igre.

-Mi do 25. oktobra organizujemo razna sijela, organizujemo izlete, ljetovanja, pružamo pomoć našim penzionerima kroz isplatu posmrtnina, subvencija, te podjelu paketa za teško bolesne i nepokretne članove-, zaključio je Buljubašić.

Organizator je za najbolje pripremio nagrade, a za sve učesnike zajednički ručak. Centralni događaj obilježavanja Dana penzionera biće 25. oktobra kada će se održati i svečana sjednica Skupštine.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno