Ljudi

Hafiz Ismet Spahić: Volim ljude koji…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hafiz Ismet Spahić: Volim ljude koji…- Kaže uvaženi hafiz, Ismet Spahić:

“Volim ljude koji će ubrzati korak kad im auto stane na pješačkom prijelazu i kimnuti vozaču u znak zahvale. Volim ljude koji će kada od konobara dobiju račun od 19 KM, pustiti i onu jednu marku do 20 KM, pa makar mu bila i zadnja – i one koji neće ući u trgovinu pet minuta prije kraja radnog vremena.

Volim ljude koji neće zvati nekoga na mobitel pet puta uzastopno iako se taj neko nije javio iz prve, druge, pa ni treće i neće zvati nekoga u sedam ujutro ili deset naveče. Volim one koji će u prolazu pomaziti mačku koja im se gura o nogu i pridržati ulazna vrata osobi koja ide iza njih, one koji će na kasi brzo platiti i utrpati svoje stvari u kolica i one koji će dignuti voćku usred trgovine koja je nekome drugome pala na pod.

Volim ljude kojima molim te, hvala, izvoli i oprosti nisu strane riječi… eto takve ljude volim.

Postoje te neke male sitnice koje mi govore o ljudima više od auta kojeg voze, odijela kojeg navlače i riječi koje govore, sitnice koje otkrivaju koliko je čovjek sposoban osjetiti i poštovati svijet i ljude oko sebe, koliko je sposoban voljeti.

Ne mažite mi oči finim ukusima i večerama, autima i odjelima, kućama i stanovima, statusima i titulama… Zamažite mi oči svojim djelima…”

Akos.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno