Ostali sportovi

Hadžimešić: Uz podršku publike u Zenici možemo mnogo protiv Poljaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hadžimešić: Uz podršku publike u Zenici možemo mnogo protiv Poljaka – Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici počinje pripreme za meč prvog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Poljske. Boje BiH branit će Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman u meču koji će u Zenici biti odigran od 3. do 5. februara.

Najbolji bh. tim u meč s Poljacima ulazi u nepromijenjenom sastavu kada je u pitanju igrački kadar, ali kapitensku traku ovog puta nosit će Tomislav Brkić jer, usljed velikog broja poslovnih i privatnih obaveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti da preuzmu ulogu kapitena u ovom kolu.

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić je za Fenu izjavio da će meč protiv Poljske biti otvoren, jer se radi o ekipnom takmičenju.

“Manje više sve je pripremljeno za takmičenje, očekuje se dolazak supervizora, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu”, rekao je Hadžimešić.

“Naši teniseri u ponedjeljak imaju prvi trening, očekujem jednu dobru atmosferu, trenutno smo mi bolje rangirani a naravno će sve zavisiti od naših igrača”, dodao je.

Prva dva singl meča na programu su u petak, 3. februara od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije dubl meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni žrijebom koji je predviđen za četvrtak, 2. februara u podne.

Za Poljsku će u ovom susretu nastupiti Kamil Majchrzak (ATP 279), Hubert Hurkacz (379), Lukasz Kubot (1055, dubl 24), Marcin Matkowski /dubl 31).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno