Zenica

GSS Zenica bogatija za dva člana koja su prošla edukaciju za vođenje u vanrednim i kriznim situacijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GSS Zenica bogatija za dva člana koja su prošla edukaciju za vođenje u vanrednim i kriznim situacijama.

Kako bi što bolje odreagovali na krizne situacije koje bi mogle da se dese, predstavnici GSS stanica iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta zajednički su učestvovali na ovoj edukaciji. Ono što nas svakako povezuje jeste isti cilj, a to je spašavanje života pravovremeno i na najbolji mogući način, a protekla dva dana su doprinijela našoj daljoj saradnji.

Edukacija je održana pod vodstvom tima za podršku civilno-vojnoj saradnji na Sjevernom Balkanu ( U.S. Army SOF Civil military support element – North Balkans), tokom vikenda 2. i 3. decembra 2023. godine.

Tokom trajanja radionice učesnici su se upoznali sa doktrinom dobrog vođenja tima, metodom planiranja misije te strukturom komandovanja u kriznim situacijama koju primjenjuje agencija FEMA. Također su međusobno predstavili kapacitete svojih stanica te grupno pristupili vježbi planiranja odgovora na prirodnu katastrofu po zadatim scenarijima.

Ovakve vježbe planiranja odgovora su jako česte u američkoj vojnoj praksi, a učesnici su ih prepoznali kao korisne gorskim službama te pozitivno ocijenili svoja iskustva.

Tako je naša stanica bogatija za dva člana koja su uspješno prošla edukaciju za vođenje i planiranje u kriznim situacijama.

Po završetku radionice svim učesnicima su uručeni certifikati, ali i poklon setovi opreme zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Spirit of America.

Ova oprema će našoj stanici puno pomoći u daljem radu i funkcionisanju.

Zahvaljujemo se organizatorima ove izuzetno korisne edukacije, kao i nevladinoj organizaciji Spirit of America na vrijednom poklonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno