Zenica

GSS Zenica: Akcija čišćenja platoa izletišta Smetovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda Gorska služba spašavanja Zenica ušla je u završnu fazu projekta “Ponosno zenički za čiste Smetove”. U sklopu završne faze projekta predviđeno je generalno čišćenje dijela platoa izletišta Smetovi. Samoj akciji završnog čišćenja prethodila je organizacija dežurstava vikendom unazad tri mjeseca u okviru kojih su članice i članovi GSS-a patrolirali Smetovima, čistili izletište, edukovali izletnike/ce o bitnosti čuvanja životne sredine i dijelili kese za smeće da bi sami izletnici/e mogli pokupiti svoj otpad i ponijeti isto sa sobom.

Izletište Smetovi je popularno mjesto gdje Zeničani i Zeničanke imaju priliku da uživaju u čistom zraku i prelijepoj prirodi s pogledom na grad Zenicu. Kako bi očuvali ljepotu i urednost naših Smetova potrebni su dodatni napori u zaštiti okoliša. Gorska služba spašavanja već razvija praksu rendžerskog obilaska izletišta, osiguravanja i pružanja podrške što je izuzetno prepoznato od strane društva. Veliku akciju čišćenja izletišta Smetovi organizovali smo u subotu kao raniji poklon našem Gradu za rođendan, jer 20. mart s ponosom slavimo i obilježavamo. Našoj Zenici, našim sugrađanima i sugrađankama želimo sretan Dan Zenice uz nadu da ćemo svi zajedno bolje i više čuvati našu prirodu.

Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Zenica sa Sektorom za ekologiju i komunalne poslove na prepoznatoj ideji i podršci na projektu „Ponosno zenički za čiste Smetove”. Važno je da društvo prepozna vrijednost ovih projekata i doprinosa koji naša Stanica pruža u Zenici. Svaka podrška i pomoć je dobrodošla, a to treba da je obaveza odgovorne zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno