Zenica

FOTO: Izvještaj sa prve ture “Zeničkih horizonata”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj sa prve ture “Zeničkih horizonata”- Zenički horizonti su idejni projekat UP “Vedro” Zenica, koji se realizira od 2013. godine. Zamišljeno je da se sve četiri ture prepješače za 4 vikenda od Dana Zenice 20.03. do Dana oslobođenja Zenice 12. aprila. Autobus sve učesnike odveze do određene lokacije, tačnije sela u okolini Zenice, a učesnici se pješke vrate u grad i to sa četiri strane svijeta. 🌍 Tu svoju želju za planinarenjem mogu isprobati planinari početnici i kada već prepješače sve četiri ture steknu dobru kondiciju da mogu nastaviti planinariti i na drugim mjestima.

Zenički horizonti imaju dušu, oni su postali bezvremenski i to se moglo jučer vidjeti jer se par puta spomenulo da su nedostajali u protekle 2 godine spriječenosti realizacije zbog pandemije.

Jučer je realizirana sjeverna tura Zeničkih horizonata. Kada kažemo sjever, prva asocijacija koja nam padne na pamet je hladno i tmurno vrijeme, snijeg, led… međutim današnju sjevernu turu Zeničkih horizonata pratilo je od samog jutra do kraja pješačenja lijepo, vedro i sunčano vrijeme. Pored lijepog vremena osjetila se toplina i zadovoljstvo u dušama učesnika, neko je čak spomenuo mi smo jedna velika planinarska porodica. Tu se srećemo, grlimo, razgovaramo.

Na sjevernoj turi Zeničkih horizonata okupilo se 120 učesnika. Počevši od sela Sviće, prema spomeniku na platou Smetova pa preko najvišeg vrha Smetova, Vis smo se spustili u Zenicu i prepješačili 15km. Među učesnicima bilo je onih od 4 do 75 godina, onih koji prvi put planinare, ali i onih koji prvi put planinare na horizontima. Svi zadovoljni što su kvalitetno i korisno ispunili dan uz lijepo vrijeme, atmosferu i druženje sretni odlaze kući i najavljuju da se vidimo i sljedeće sedmice na sljedećim horizontima. 👏Posebne pohvale za svu malu raju koja je bila dio ture i za njihove roditelje što ih već sad uvode u svijet planinarenja.

Zenico, volimo te!🍀

Koristimo priliku da najavimo narednu turu Zeničkih horizonata, koja će se organizovati u nedjelju 27.03.2022. godine, a za više informacija pratite fb, instagram profil te web stranicu Vedra.

*Sačuvajte svoje učesničke kartone, ukoliko želite učestvovati u osvajanju neke od nagrada.
#20martDanZenice #ZeničkiHorizonti #Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno