Kultura

Gromoglasni i višeminutni aplauz za glumce predstave “Narodni neprijatelj” odigrane u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava “Narodni neprijatelj” koja govori o današnjem vremenu borbe za finansijsku egzistenciju i zaštite prirode, izvedena je u petak navečer na sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

Oko 300 gledalaca prisustvovalo je izvedbi Makedonskog narodnog teatra “Narodni neprijatelj” koja je odigrana u sklopu “Eko art dana Studio Teatra” iz Zenice. Predstava je rađena po tekstu Henrika Ibzena, a po režiji Nine Nikolik, a govori o današnjem vremenu i korespodenciji s krizom.

S jedne strane društveni konformizam, a s druge strane političko koristoljublje, dok je govor pojedinca u društvu o sitemskoj nepravdai ustvari izdaja i zavjera.

Upravo o tome govori predstava koja je rezultat dugogodišnjeg rada mlade ekipe i glumaca, a blizu 300 gledalaca gromoglasnim i višeminutnim aplauzom je nagradila aktere ovog djela koji su u više od 100 minuta predstave ukazali da današnje buđenje svijesti i osjećaja važnosti očuvanja životne sredine predstavlja borbu s vjetrenjačama.

Ipak, “Narodni neprijatelj” ispituje dilemu o tome kako se odnositi prema nekome ko vam osigurava prihod za veći dio stanovništva, a s druge strane vam uništava okolinu što je u skladu s aktuelnim dešavanjima.

Gromoglasni aplauz publike je pokazatelj uspješnog rada mlade glumačke ekipe koja je osvojila srca publike koja su imala priliku pogledati istu.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno