Kultura

FOTO: Sjećanje na Emila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjećanje na Emila“ naziv je sinoćnjeg koncerta održanog u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“.

Koncert je održan u znak sjećanja na dugodišnjeg člana ove podružnice i voditelja Napretkovog hora i dječijeg hora „Latice“.

Emil Jekauc ostavio je neizbrisiv trag u muzičkom životu grada Zenice i općine Novi Travnik gdje je radio u muzičkoj školi „Jakov Gotovac“.

14. februara 1996. godine održan je prvi festival dječije muzike pod nazivom „Dok teče Lašva“ čiji je prvi muzički urednik bio upravo Emil i na taj način ostavio je veliki doprinos u njegovom nastajanju.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali sinoćnjem koncertu “Sjećanje na Emila”, našim dragim gostima OŠ “Jakov Gotovac” Novi Travnik, VIS “Lašvanske dive” Nova bila, orkestru i zboru KŠC “Sv.Pavao” Zenica i gosp. Saši Domuzu.

Neka ovaj koncert vječno čuva uspomenu na maestra Emila Jekauca koji je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom životu našeg grada i šire, poručili su iz HKD Napredak Zenica.

Fotoreporter: Ismir Sačak Pahuljko (Ekskluziva/Naša riječ)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno