Naše

Grijanje “reducirano”, baš kao i informacije nadležnih – kako je kod vas?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mnogobrojni sugrađani nas tokom današnjeg dana upozoravaju da su radijatori u njihovim stanovima, u okviru sistema daljinskog grijanja, potpuno hladni ili postepeno sve hladniji i hladniji, te da nakon niza dana navodno reduciranog grijanja od jutros nema nikakvih tragova da grijanje uopće funkcionira.

Nažalost, kao i ranije, nadležni u JP “Grijanje” nemaju za sada (17 sati) bilo kakvo objašnjenje za “reducirano” grijanje, niti u kojem je procentu “reducirano”, da li 100 posto kao što tvrde građani ili manje.

Nezvanično, problem je nastao u sistemu pumpi i podstanica na putu prema gradu, ali zvanične potvrde za ovu informaciju nije saopćilo ni “Grijanje”, ni preduzeće “Toplana” koje proizvodi energiju za grad i ArcelorMittal.

Dodatno, građani sumnjaju da umanjenje toplotne energije ima veze sa obustavom rada i štrajkom u ArcelorMittalu, iako su iz ovog preduzeća saopćili da “gradsko grijanje neće biti ugroženo”.

Nažalost, ni javno preduzeće, ni mediji koji su “masno” naplatili “informisanje javnosti” od strane ovog JP, za sada se nisu oglasili. A id a jesu, to ne bi ugrijalo Zeničane. Na sreću, oni koji mogu, griju se dodatnim uređajima dok sistem električne energije funkcionira u gradu.

Iz Gradske uprave su se i danas “raspisali” o olakšavanju života” mještanima niza naselja, a sa medijima uglavnom “saobraćaju” putem demantija i “naknadne pameti” pa je za očekivati da u narednim danima demantuju i građane svog grada, koji bi valjda trebalid a vjeruju saopćenjima, a ne svojim radijatorima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno