Biznis

Grantovi za dvanaest žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu su potpisani ugovori sa 12 žena iz Mostara, Sarajeva i Zenice kojima će biti osigurana finansijska podrška za njihove vlastite biznise. Potpisivanje je obavljeno između predstavnika Udruženja INFOHOUSE i žena-korisnica, a iznos pojedinačnih grantova je 1.900 KM. Sa ovim grantom žene će biti u mogućnosti da razviju svoju poslovnu ideju ili mali biznis kojim se već bave, a podrška uključuje i stručnu pomoć, edukacije te plasman i promociju proizvoda. Potpisivanju ugovora prethodila je edukativna radionica na kojoj su žene od finansijskih stručnjaka imale priliku čuti kako vlastitu ideju uspješno pretvoriti u biznis.

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta ‘Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti’ koji je usmjeren na ekonomsko jačanje žena, žrtava nasilja. Sve žene trenutno se bave aktivnostima poput poljoprivredne proizvodnje ili neke vrste kućne radinosti koje su ima glavni izvor prihoda. Udruženje INFOHOUSE je u ovom projektu blisko sarađivalo sa sigurnim kućama u navedena tri grada, a podršku projektu dali su Američka ambasada u BiH te Sparkasse fondacija iz Beča. Partneri projekta su organizacije Medica, Fondacija lokalne demokratije i Udruženje žena BiH.

Udruženje INFOHOUSE
www.infohouse.ba 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno