Ostali sportovi

GRAND PRIX 2019 World Shooting Para Sport: Zerina Skomorac druga u Novom Sadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GRAND PRIX 2019 World Shooting Para Sport: Zerina Skomorac druga u Novom Sadu – U Novom Sadu je od 21. – 25.08.2019. godine održan GRAND PRIX 2019 World Shooting Para Sport u streljaštvu za osobe sa invaliditetom na kojem su nastupili I strijelci iz Bosne I Hercegovine.

Za reprezentaciju Bosne I Hercegovine u Novom Sadu nastupila je članica Streljačkog kluba osoba s invaliditetom iz Zenice Zerina Skomorac zajedno sa svojim trenerom Mirsadom Ređićem.

Nasa članica Zerina Skomorac je ostvarila najbolji rezultat sa  upucanih 636,3 kruga I zauzela drugo mjesto.

Sa ovim rezultatom Zerina je potvrdila normu za Svjetsko prvenstvo u Sidneju a koja iznosi 624,4 kruga I Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine a koja iznosi 628,0 krugova.

Pored ispunjenih I potvrđenih normi postavila je I novi rekord Bosne I Hercegovine.

Odlazak naše takmičarke na  World Shooting Para Sport GRAND PRIX u Novom Sadu podržali su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu I sport Zeničko-Dobojskog Kantona, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku I izbjeglice Zeničko-Dobojskog Kantona I Gradska Uprava Grada Zenice.

Upravni odbor Streljačkog kluba osoba s invaliditetom (SKOSI) iz Zenice se Zahvaljuje Zeničko-Dobojskom Kantonu I Gradskoj Upravi Grada Zenice na podršci I pomoći a našoj članici upućujemo iskrene čestitke na postignutom rezultatu.

FOTO: RTVZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno