Zenica

Gradu Zenica privremeno zabranjeno raspolaganje nekretninama Autobuske stanice

Gradu Zenica privremeno zabranjeno raspolaganje nekretninama Autobuske stanice- Kantonalni sud u Zenici donio je Rješenje o određivanju privremene mjere osiguranja, kojim se zabranjuje Gradu Zenica otuđenje i opterećenje nekretnina ili stvarnih prava upisanih na nekretnini uz zabilježbu zabrane u zemljišnim knjigama i to na nekretnini Autobuska stanica, upisanoj kod Općinskog suda u Zenici, zemljišno knjižni ured, vlasništvo 1/1 Grada Zenica, potvrđeno je za BHRT u Kantonalnom sudu Zenica.

Podsjećamo, nakon što je autobuska stanica izuzeta iz imovine Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans predata je na upravljanje privatnoj kompaniji, te je proteklog mjeseca nakon jednogodišnjeg zastoja, ponovo stavljena u funkciju.

Izuzimanje autobuske stanice iz imovine Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans i upis na imovinu Grada Zenica predmet je istraga Kantonalnog tužilaštva ZDK, a u januaru ove godine Federalna uprava policije je u predmetu “Zenicatrans protiv zeničkog Gradonačelnika Fuada Kasumovića i još šest lica” Tužilaštvu ZDK podnijela Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Privremenu mjeru zabrane raspolaganja, kako saznajemo, zatražilo je Tužilaštvo.

Pravobranilaštvo Grada Zenica je uložilo žalbu protiv ovog Rješenja.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: