Politika

Gradski vijećnik Edisej Sjerotanović imenovan za v.d. direktora za distribuciju u Elektroprivredi BiH

Edisej Sjerotanović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Vlada FBiH na posljednjoj sjednici smijenila aktuelno rukovodstvo Elekroprivrede BiH ista je dala saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti u Upravi preduzeća.

Upravu Elektroprivrede BiH čini sedam članova – generalni direktor i šest izvršnih direktora. Prema raspodjeli Trojke, četiri pozicije (pozicija generalnog i tri izvršna direktora) pripale su SDP-u, dvije pozicije bi trebale pripasti NiP-u i jedna Našoj stranci. Međutim, SDP BiH i NiP su odlučili dvije pozicije dati Mirsadu Kukiću, odnosno stranci PDA iz Banovića koja u Predstavničkom domu FBiH ima samo jednu zastupnicu – Elzinu Pirić.

Vlada FBiH je, tako, u srijedu dala prethodnu saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti Uprave – Sanel Buljubašić (generalni direktor), Fahrudin Tanović (direktor za proizvodnju), Amra Ohranović (direktor za pravne poslove i ljudske resurse), Harun Gadžo (direktor za kapitalne investicije), Edisej Sjerotanović (direktor za distribuciju), Nevad Ikanović (direktor za snabdijevanje i trgovinu), te Sanela Jurišić (izvršni direktor za ekonomske poslove).

Edisej Sjerotanović je gradski vijećnik u Gradskom vijeću Zenica Naroda i pravde.

Edisej Sjerotanović je rođen 15. januara 1978. godine u Olovu. Završio je srednju elektrotehničku školu i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Po završetku fakulteta svoje prvo radno iskustvo započinje u RMU Zenica kao inžinjer za elektoenergetska postrojenja, a kasnije radi i kao rukovodilac elektroslužbe. radio je i kao profesor u Tehničkoj školi Zenica.

Od 2008. do 2016. godine je obnašao nekoliko inžinjerskih i rukovodećih pozicija u Elektrodistribuciji Zenica. U periodu od 2016. do 2020. godine obnašao je funkciju direktora Elektrodistrubicije Zenica gdje je pokrivao područja ZDK i SBK koja su bila pod nadležnosti.

Bio je dugogodišnji kadar i član Saveza za bolju budućnost (SBB-Fahrudin Radončić) na čijim listama je bio kandidat za više nivoa vlasti. Također, Sjerotanović je bio i predsjednik Kantonalnog odbora SBB ZDK.

Na izborima 2020. godine ulazi u Gradsko vijeće Zenica kao kandidat SBB-a, da bi ubrzo napustio stranku i postao novi član Naroda i pravde.

Sjerotanović je bio ključni svjedok u okviru akcije “Bosna” nakon koje su procesuirani bivši visoki funkcioneri SDA – Mirsad Kukić, Amir Zukić i Asim Sarajlić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno