Uncategorized

Gradska uprava Zenice subvencionira prijevoz za četiri kategorije stanovništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenice subvencionira prijevoz za četiri kategorije stanovništva – Grad Zenica nastavlja pružati podršku članovima Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja penzionera/umirovljenika.

U kabinetu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića upriličeno je potpisivanje ugovora o subvencioniranju godišnjih pretplatnih karata penzionerima i ratnim vojnim invalidima pri javnom linijskom prijevozu.

Ugovor je u ime Grada Zenica potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, a u ime prijevoznika JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica izvršna direktorica za tehničke poslove Irhana Beganović.

Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Udruženja penzionera/umirovljenika i Udruženja ratnih vojnih invalida čiji će članovi biti korisnici subvencioniranih karata.

Korisnici prijevoza mogu biti isključivo penzioneri/umirovljenici članovi udruženja i supružnici penzionera koji su nezaposleni odnosno članovi Udruženja ratnih vojnih invalida kojima je utvrđen invaliditet od 20% do 60%.

Kao što se i prema svemu u ovom gradu ponašam, tako i prema vama penzionerima, želim biti društveno odgovoran. Penzioneri su nažalost najugroženija kategorija u našem društvu iako ste cijeli život izdvajali sredstva za ovaj period života. Zato sam posebno sretan kada vam Gradska uprava pomogne na bilo koji način, a njena funkcija i jeste da služi svojim građanima“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Emin Sijerčić nije krio zadovoljstvo odnosom Gradske uprave Zenica prema ovoj kategoriji stanovništva ističući kako je ovo velika stvar za zeničke penzionere. “Još jednom se u ime 16.500 članova zahvaljujem Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću što prepoznaju naše potrebe i pokazuju veliko razumijevanje za iste“, kazao je Sijerčić.

U protekloj godini 3.000-4.000 penzionera na području grada Zenica koristilo je subvencionirani prijevoz.

U Udruženju ratnih vojnih invalida Zenica su također zadovoljni činjenicom da Gradska uprava nastavlja pomagati njihove članove.”Ovo je druga godina kako ratni vojni invalidi u Zenici imaju ovu vrstu pomoći. Mi smo izuzetno zadovoljni odnosom resorne Službe i gradonačelnika Kasumovića prema članovima Organizacije RVI“, rekao je Almir Čamdžić, predsjednik Udruženja.

Za subvencioniranje prijevoza Gradska uprava Zenice godišnje izdvoji oko 300.000 KM, a pored penzionera i RVI lica, subvencijama su obuhvaćeni učenici srednjih škola te slijepa i slabovidna lica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno