Rekreacija

Gradska uprava će podržati drugi “Zenički noćni cener”

Gradska uprava će podržati drugi “Zenički noćni cener” – Grad Zenica i Udruženje građana za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma Vedro Zenica – Sekcija “Zenica trči” potpisali su Memorandum o saradnji i podršci na projektu “Zenički noćni cener”.

U ime Grada Zenica Memorandum je potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je ovom prilikom između ostalog rekao: “Udruženje Vedro je jedno od najaktivnijih omladinskih udruženja u gradu Zenica. Koliko sam upoznat od projektnog tima sekcije “Zenica trči” ovogodišnja organizacija je podignuta na veći nivo. To je projekat naše omladine i Gradska uprava će sa zadovoljstvom podržati ovu trku“.

Projekat “Zenički noćni cener” predstavlja rekreativnu utrku u dužini od 10 kilometara gradskim ulicama čiji je cilj pored promocije zdravih životnih navika i promocija Zenice kao centra sportskih dešavanja.

Danas smo se uvjerili da je Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dokazala da je prijatelj zdravih životnih navika. Potpisivanje ovog memoranduma znači da ćemo još jednom biti ujedinjeni u nastojanjima da drugi Zenički noćni cener bude utrka na zavidnom nivou, kao i prethodne godine“, istakla je Naila Muratović, PR menadžerica projekta, dodajući da je cilj u Zenicu dovesti kako profesionalne tako i rekreativne trkače.

“Zenički noćni cener 2019” okupit će oko 600 učesnika, a ono što je novina ove godine je da će staza biti certificirana od strane Asocijacije za maraton i utrke na duge staze, što znači da će rezultati svih trkača i trkačica koji uspješno završe utrku u dužini od 10 km biti međunarodno priznati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem