Rekreacija

FOTO: Pepelari- u susret zimskoj idili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pepelari- u susret zimskoj idili – Proteklog vikenda, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO realiziralo je svoj prvi pohod u 2019. godini. Ovoga puta posjetili smo Pepelare, atraktivno izletište u podnožju planine Tvrtkovac.

Iako je bila najavljena kružna tura Sebuje-Rogatka-Pepelari-Karino brdo-Sastavci, zbog visokog snijega bili smo primorani vratiti se istom rutom preko Rogatke do sela Sebuje. Ipak, prema reakcijama učesnika, to nije pokvarilo sveopći dojam pohoda.

Rano jutro dočekalo nas je sa hladnim ogrtačem, koji nas je  pratio do planinarske kuće. Naši iskusni vodiči Haris Adilović i Munever Aganhodžić su predvodili kolonu i ‘prtili’ snježni prekrivač, dok je se sunce polako izdizalo na horizontu. Šumski predjeli pružili su bajkovite prikaze. Dolaskom na Pepelare, učesnici su se zagrijali uz peć i vrući čaj kojeg su nam spremili domaćini PD Tvrtkovac.

Povratak je uslijedio već utabanom stazom do sela Sebuje. Vedro kolonu činili su i mladi planinari, od kojih najmlađi ima sedam godina.

Ovim pohodom, Udruženje Vedro je ušlo u novu godinu punim plućima. Vidimo se već na narednom izletu, te se radujemo novom druženju.

Vedro!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno