Politika

Gradska izborna komisija: Obavještenje za birače koji su pozitivni na COVID-19 ili im je određena izolacija i za ostale birače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska izborna komisija: Obavještenje za birače koji su pozitivni na COVID-19 ili im je određena izolacija i za ostale birače – Gradska izborna komisija: Obavještenje za birače koji su pozitivni na COVID-19 ili im je određena izolacija i za ostale birače –

I – Prema posljednjim izmjenama Pravilnika o provođenju izbora u BiH, koje je usvojila CIK BiH na sjednici od 10.11.2020. godine, birači koji su zaraženi korona virusom i nalaze se u izolaciji, kao i osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, mogu ostvariti pravo glasanja putem posebnog mobilnog tima samo ukoliko uz zahtjev za glasanje upućen Gradskoj izbornoj komisiji, dostave medicinski nalaz o tome da su pozitivni na korona virus ili akt nadležnog organa – rješenje o izrečenoj mjeri izolacije ili samoizolacije.

Danas, 11.11.2020. godine ističe rok za podnošenje zahtjeva za glasanje putem posebnog mobilnog tima birača koji su pozitivni na COVID-19 ili koji posjeduju akt nadležnog organa o obaveznoj izolaciji na dan izbora, 15.11.2020. godine.

Obavještavamo birače koji su već podnijeli zahtjev za glasanje Gradskoj izbornoj komisiji, a nisu priložili navedeni nalaz ili rješenje, da neće moći glasati zbog odredbi navedenog Pravilnika.

Birači kojima je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 sata prije dana izbora, dakle od 12.11. pa do 15.11.2020. godine, mogu podnijeti zahtjev za glasanje putem posebnog mobilnog tima, uz dostavu medicinskog nalaza o tome da su pozitivni na korona virus ili rješenja o izolaciji ili samoizolaciji, najkasnije na dan izbora 15.11.2020. do 9,00 sati.

II – Gradska izborna komisija napominje birače koji glasaju na biračkim mjestima o obavezi pridržavanja svih propisanih mjera za zaštitu zdravlja i života, a posebno o obavezi pravilnog nošenja maski, održavanja propisane distance i drugih propisanih mjera.

Gradska izborna komisija takođe upozorava birače da ne mogu dolaziti na biračka mjesta noseći maske s obilježjima političkog subjekta.

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno